Kerstcheque

Kerstcheque van €450 gekregen Dat was nog eens een verrassing. We waren uitgenodigd bij Inner Wheel Pekela om een presentatie te houden over het werk en de winkel van Maxima. De leden waren enthousiast en boden ons een cheque aan van €450, voor de aanschaf van nieuw kinderondergoed. In het kader van onze actie ‘Laat ze niet in hun hemd staan’. Uit hun lustrumpot. Hulde en dank voor zoveel medeleven met gezinnen die er deze winter niet warmpjes bij zitten.

Vrijwilligerslunch

Vrijwilligerslunch 2017, Hotel Parkzicht Veendam Ook dit jaar waren we weer van de partij bij de feestelijke lunchbijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties in Hotel Parkzicht. We vielen deze keer niet in de prijzen, maar dat is geen wonder, want in 2014 sleepten we al een Lokaal compliment in de wacht. 
Voor algemene informatie kledingbanken Maxima - zie startpagina
Maxima

Kledingbank voor Veendam, Menterwolde en Pekela

Einde seizoen

 Vrijwilligers gezellig bijeen, terugkijkend op een geslaagd zomerseizoen 2017. Zeker 700 klanten shopten dit seizoen in onze nieuwe winkel. Je kunt nog profiteren van de Summersale tot 30 juni. Dan gaan we opruimen om plaats te maken voor de nieuwe wintercollectie 2017-2018. De deuren gaan weer open vanaf dinsdag 5 september.’
 


Oranjefonds

Maxima ontvangt €7500 van het Oranje Fonds

Maxima kledingbank krijgt maximaal dit mooie bedrag van het Oranje Fonds voor de verhuizing, aanpassing en herinrichting van haar nieuwe locatie in Veendam. ‘We hebben de aanvraag ingediend begin februari, toen we nog heel krap bij cash zaten’ aldus de voorzitter. En we kunnen het geld goed gebruiken, want verhuizen kost bedstro’. De winkel, het magazijn en de werkruimte zien er al goed uit en draaien op volle toeren. Met deze toezegging van het Oranje Fonds kunnen nog enkele dringende voorzieningen aangebracht worden voor het winterseizoen.

Wij zijn uit de financiële zorgen, tot grote vreugde van bestuur en medewerkers. Het voortbestaan van deze dienstverlening aan de medemens met de smalle beurs is gegarandeerd dankzij een mooie subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde voor de komende jaren. ‘We zijn zeer erkentelijk voor het geld, maar nog belangrijker is dat de gemeenten positief staan tegenover ons en vertrouwen hebben in het werk van de kledingbank’, zegt ter Steege. ‘Uit deze financiële bijdragen spreekt ook waardering voor de inzet van de vrijwilligers. Daarvan kunnen wij er best nog wat meer gebruiken, dus meld je gerust aan’.

Enthousiast gaan we ons nog meer inzetten voor de minima. Bv met de actie “Laat ze niet in hemd staan’, waarbij kleine klanten gratis nieuw ondergoed krijgen. Wij staan deze zomer weer op markten met hun creaties van afgedankte kleding. ‘En natuurlijk gaan we collecteren voor het Oranje Fonds’, aldus de voorzitter. Dat Fonds wil de betrokkenheid in de samenleving bevorderen en dat is precies de gedachte achter de kledingbank. In de week van 6-10 juni lopen wij in de wijk Sorghvliet. De helft van het geld dat ze ophalen is voor de kledingbank, de andere helft gaat naar diverse lokale projecten in de provincie.Kinderondergoed

Nieuw kinderondergoed bij Maxima

Dankzij subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde mogen wij aan alle kinderen van onze klanten nieuw ondergoed aanbieden.

Er is ondergoed ingekocht voor jongens en meisjes t/m 12 jaar in alle maten.

Voor ieder kind is er nu 1 stuk ondergoed beschikbaar.

Ook al is de kledingkaart vol; u kunt tot 1 juli ondergoed voor uw kinderen ophalen bij Maxima.

Hebt u nog nooit bij Maxima geshopt, dan is dit misschien de mogelijkheid om eens binnen te kijken in onze nieuwe winkel. De vrijwilligers bij Maxima helpen u graag.

Het adres van Maxima is Transportweg 64 in Veendam. Maxima is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Neemt u altijd de laatste specificatie van uw uitkering en een identiteitsbewijs mee.

U moet wel aantonen dat een kind tot uw huishouden behoort, door ID-kaart, inschrijving ziektekostenverzekering of een ander document.

Graag tot ziens bij Maxima in Veendam,

De vrijwilligers van MaximaDe nieuwe Maxima

Ontdek de nieuwe Maxima

Net voor 1 april gingen de deuren van kledingbank Maxima weer open. Het was een feestje. Draaiorgel Zwarte Dorus speelde, de rode loper met koorden en tressen lag uit, de tafels stonden vol eten en drinken, de zon scheen en de belangstelling was overweldigend.

Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan en is volledig heringericht. Het ziet er overal stijlvol, licht en fris uit. Boordevol onweerstaanbare kleding van dit seizoen, voor alle maten, alle leeftijden en elke gelegenheid.

Minima in Veendam, Menterwolde en Pekela, kom de nieuwe Maxima gauw zelf, met eigen ogen bekijken en steek u in het nieuw. Hopelijk vindt u moeiteloos de weg en voelt u zich gauw thuis op onze nieuwe locatie. Onze vrijwilligers kijken al naar u uit.
uitnodiging


MaXima is verhuisd

Wij nodigen u van harte uit voor de spectaculaire heropening van Kledingbank Maxima aan de Transportweg 64 te Veendam,

Vrijdag 31 maart om 16.00 uur

Wij zijn blij met onze nieuwe winkel en dat vieren we. Geen feest is echter geslaagd als u niet bent geweest. Dus kom kijken op onze nieuwe locatie. We leggen de rode loper voor u uit en zorgen voor muziek. Voor kinderen is er een cadeautje en voor alle klanten een bon voor een extra kledingstuk. Natuurlijk worden er een paar woorden gesproken, zijn er hapjes en drinken we op de toekomst. Die duurt tot MaXima’s voor minima niet meer nodig zijn.

Shoppen kan weer volop vanaf dinsdag 4 april, op de gebruikelijke dagen en tijden. U kunt dan kiezen uit de nieuwe spetterende voorjaarscollectie en u zult de bekende gezichten van onze enthousiaste vrijwilligers terugzien. Gelukkig verandert niet alles.

Met hartelijke groet,

Bestuur Kledingbank MaXimaVerhuizing en opening:

Wij gaan verhuizen vanaf Beneden Verlaat naar de Transportweg 64 te Veendam derhalve gaan wij niet op 7 maart open maar op dinsdag 4 april wij zien jullie dan op onze nieuwe locatie.

Transportweg 64


Voor algemene informatie kledingbanken Maxima - zie startpagina

Bingo helpt Maxima de winter door

Wat een verrassing! Een cheque van €300 bood de afdeling ons aan tijdens de Nieuwjaarsborrel. We hoefden er niets voor te doen. De PvdA organiseerde dit jaar voor het eerst een ‘goede-doelen-Bingo’. En de opbrengst zou voor Kledingbank Maxima zijn.

We waren benieuwd en kwamen met het bijna voltallige bestuur naar Grand Café Java, 6 januari. Het werd een inspirerende avond, in dat café, waar diepe sporen liggen van de arbeidersbeweging. We waren het eens, over hoe belangrijk een effectievere aanpak van armoede en schulden is in onze regio. Nu, nog steeds.

Kledingbank Maxima kan die cheque goed gebruiken, want zoals u inmiddels weet krijgen we onvoldoende subsidie voor onze huisvesting en dreigden we 2016 met een tekort af te moeten sluiten. Maar we gaan door, het moet wel. We bereiken de grootste groep armen in Veendam, Pekela en Menterwolde en hebben 1465 klanten (minima) die de gratis kleding hard nodig hebben.

We voelen ons door u gesterkt en gesteund. Door het geld, maar meer nog door uw belangstelling en de uitwisseling die avond. We bedanken dan ook alle leden van de PvdA afdeling Veendam-Pekela. 511 mensen hebben Kledingbank Maxima weten te vinden in de 1e vier weken van het winterseizoen van 2016
                            
                                een recordaantal mensen heeft                                                     ons 
weten te vinden.                                      


Onze vrijwilligers staan ook voor u klaar op: 
 
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag 
van 10 tot 16 uur...Foto's bespaarbazaar 21 mei 2016
                            Klik op bovenstaande link voor de foto's

Modeshow Nieuwe Pekela 
Voorjaar 2016 
Inzamelingsactie door OBS de Braskörf


Naar aanleiding van een verzoek om kinderkleding in te zamelen voor onze kledingbank, heeft de OBS de Braskörf een mooie actie opgezet en 4 weken lang kleding ingezameld.

Op 17 maart mocht Kledingbank Maxima de ingezamelde kleding in ontvangst nemen. Onze dank gaat uit naar de leerkrachten en alle ouders/verzorgers die hebben gedoneerdNL DOET 11 MAART 2016


Vrijdag 11 maart kwamen Burgemeester Sipke Swiestra met de wethouders Andre Hammenga, Henk Jan Schmaal, en Jaap Velema van de gemeente Veendam naar kledingbank MaXima om te helpen in het kader van NL Doet. Ook hadden zich 2 dames aangemeld via de site NLDOET.NL van het Oranjefonds.
Ze werden ontvangen met een kop koffie en er werd uitleg gegeven over de werkwijze in het algemeen en over de werkzaamheden die stonden gepland voor deze middag. Die bestonden uit het sorteren van de kleding, het beoordelen of het geschikt was om in de winkel te hangen, het strijken van kledingstukken e.d. Er zijn heel wat plooien glad gestreken door de wethouder. De begeleiding van onze gasten lag in handen van onze eigen vrijwilligers. Het was een zeer geslaagde middag, waarbij er een inkijkje is gegeven in de werkzaamheden die de vrijwilligers met zijn allen verrichten om veel mensen te helpen aan een nieuwe garderobe. Er is veel werk verzet in een gezellige sfeer.

Één van de vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor nldoet, vond het zo ontzettend leuk dat ze zich heeft aangemeld als vrijwilliger. Binnenkort word er een gesprek met deze mevr gevoerd. 

                                             (link opent in nieuw venster)                                      


Plastic tasjesDe Breehorn aan het breien voor Maxima

Met dank aan Peter Panneman, voor de foto's en de tekst

Maxima bezoekt de Breehorn.

Kledingbank Maxima mocht maandagmiddag circa 50 sjaals en mutsen in ontvangst van de handwerkgroep in MFC de Breehorn.
De afgelopen 2 week waren 8 bewoners ( de oudste is 96 jaar !! ) druk doende geweest met breien voor Maxima. Namens Maxima waren de dames Gherie Ter Steege, en Gea Schoonewille naar de Breehorn gekomen om het in ontvangst te nemen.
Kledingbank Maxima zoekt vrienden met een sociaal hart en bouwt aan een netwerk. Door samen te werken met andere partijen kan Maxima haar werk nog beter vormgeven. De afgelopen 13 week zijn er totaal 6419 artikelen naar 807 klanten gegaan, verdeeld over de gemeentes Veendam 548, Menterwolde 160, en Pekela`s 99.


 
CijfertjesHet najaar/winterseizoen begon op 1 september 2015. Sinds vorig seizoen hebben we een nieuw registratie programma, waardoor we in staat zijn om oa uw kledingkaart uit te printen. Ook kunnen we hieruit gegevens halen over hoeveel mensen bij ons komen winkelen. Dit is nodig om bij te houden voor de subsidieverstrekkers. Uiteraard geven we NOOIT namen aan derden.
Om u een beeld te geven, over hoeveel mensen bij ons komen winklen, volgt hieronder een impressie *BRON: mailwisseling tussen eerste bedrijfsleider en de vrijwilligers:

De eerste week:

1 september:  97 mensen ingeschreven!

2 september:  68!

3 september:  hebben we 57 mensen ingeschreven. Er zijn nu in 3 dagen tijd 222 mensen ingeschreven! Dat zijn nieuwe en bestaande klanten. 
(De mensen die eerder in een ander seizoen zijn geweest noem ik "bestaande" klanten.)

4 september  42 mensen ingeschreven!
Dat brengt de eerste week (=4 dagen) op 
264 inschrijvingen!!
Dat zegt niet alles, want vandaag zijn er 66 klanten geweest! 
Er zijn deze week dus ook al mensen voor de tweede keer geweest!  Even een verdeling: 

Menterwolde: 65 klanten  Pekela: 21 klanten Veendam: 178

Na 1 maand:

Ik kan het niet laten......dus bij dezen nog wat getallen:
We hebben 
586 klanten ingeschreven!  (128 Menterwolde; 62 Pekela; 396 Veendam)

Na 2 maanden:

Na 9 weken hebben we de volgende getallen:
Er zijn 
714 klanten ingeschreven! (dan zijn er deze week 29 klanten bijgeschreven)

Ter info:
149 Menterwolde
83 Pekela
482 Veendam

Inzamelactie voor de vluchtelingen

Het rode kruis bedankt Maxima voor de 2 volle bestelbussen met kleding. Op dit moment zijn ze voorzien, kleding kunt u nu nog brengen naar het inzamel en sorteercentrum in de stad Groningen en naar Stadskanaal.

Adressen:

Neutronstraat7-10 in Groningen

Brummelkant 2 in Stadskanaal


De kledingbanken Maxima in Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Winschoten helpen de vluchtelingen bij de eerste opvang in de provincie Groningen. Het gaat om de mensen die ons land binnenkomen met een tas in de hand en meestal niet meer kleding dan wat men aan heeft. Met de winter voor de deur is er vooral behoefte aan jassen, truien, schoenen en broeken.

 

De kledingbanken Maxima (voor minima) zijn opgericht om mensen in de provincie Groningen te helpen. Vluchtelingen die nieuw in Groningen worden geplaatst behoren uiteraard ook bij de doelgroep. Groningers met een uitkering of een laag inkomen kunnen twee keer per jaar bij Maxima komen winkelen. Elk half jaar komen er al meer dan 2500 bezoekers. Binnenkort starten ook Maxima's in Delfzijl en in de stad Groningen. In het logistiek centrum is een grote voorraad kleding verzameld. Er moeten immers nieuwe winkels worden ingericht. Hieruit is al twee maal voor 100 vluchtelingen in de eerste opvang kleding gebracht naar het AZC in Onnen: 10 stuks kleding per persoon. Binnen enkele weken start het AZC Groningen met 450 bewoners in de eerste opvang en over enkele maanden start het AZC Blauwestad. De AZC's hebben de kledingbanken gevraagd om extra kleding te doneren. Hulp kan natuurlijk alleen worden gegeven als er voldoende kleding is. Daarom wordt een oproep gedaan om de kledingkasten nog eens te inspecteren op overtollige kleding. Er is vooral behoefte aan meer winterkleding voor heren en voor kinderen. Kleding kan worden gebracht bij: Maxima Winschoten, Mr. A.J. de Sitterstraat 10h, Maxima Veendam, Beneden Verlaat 79, Maxima Sappemeer, Molenraai 1 en bij de Voedselbank in Groningen-stad, Oosterhamrikkade 119, waarmee nauw wordt samengewerkt. 


KLEDINGBANKEN MAXIMA HELPEN VLUCHTELINGEN
 BHV cursus
Woensdag 8 juli was de winkel al gesloten, een mooie gelegenheid voor de bedrijfsleidsters om op die dag de BHV opleiding te doen, zodat er ieder dagdeel dat de winkel open is, een BHV-er in het pand aanwezig is.

 
 
 
  ombouw van de winkel


  
  
  Een cadeau voor kinderen die komen winkelen bij Maxima
De kerstactie van Hoi Pipeloi, Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam voor Kledingbank Maxima was een groot succes! Tijdens de kerstmarkt werd bijna € 3.000,00 ingezameld.

De kledingbank is zeer verguld met deze opbrengst.

Dit grote bedrag wordt volledig besteed aan cadeaubonnen voor kinderen die bij Kledingbank Maxima komen winkelen. Elke ouder die tot de doelgroep (110% bijstandsniveau)  behoort en kinderen tot en met 12 jaar heeft, ontvangt per kind een cadeaubon voor Bart Smit.

Kledingbank Maxima  is op dinsdag 3 maart jl. hiermee gestart. Een groot aantal ouders mocht al een cadeaubon in ontvangst nemen. Deze ouders waren blij verrast.

Naast de cadeaubon mogen kinderen dit seizoen 4 boeken uitkiezen. Dit is te danken aan de bibliotheek die  prachtige kinderboeken heeft geschonken.

Kledingbank Maxima is heel blij dat ze dankzij deze spontane actie kinderen uit de doelgroep iets extra's kan aanbieden.Modeshow 20 maart 2015


                 

Modeshow 20 maart

Voor inbreng van kleding en/of goederen kunt terecht aan het Beneden Verlaat 79 te Veendam. Wilt u eerst contact, dat kan per email: veendam@kledingbankmaxima.nl of telefonisch op 0598-750602

Vanaf 3 maart kunt u weer komen winkelen en een keuze maken uit onze nieuwe voorjaars- en zomercollectie. 
Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 16 uur.
TIP: Neem tassen mee!!!


Nieuws

Fotoimpressie Modeshow 2015

Op dinsdag 17 februari was er in de MERIDIAAN te Veendam een modeshow van kledingbank Maxima.


Maxima in het nieuws
Het is alle hens aan dek bij kledingbank Maxima in Veendam. De vrijwilligers pakken de winterkleding in en maken plaats voor de voorjaarscollectie.

Lees hier het hele artikel uit het DvhN van 27 januari.