U komt winkelen

Ontvangst en inschrijving

Maxima is bedoeld voor minima van Veendam, Pekela en (voorheen) Menterwolde. Daarom vragen we als u zich inschrijft elk seizoen:

- Of u woont in de gemeente Veendam, Pekela of (voorheen) Menterwolde;

- Of uw totale inkomen ( of gezinsinkomen) lager is dan 115% van de bijstandsnorm.

Om aan te tonen dat u inderdaad tot onze doelgroep hoort, neemt u mee en laat u zien:

· Uw identiteitsbewijs als paspoort, ID kaart, rijbewijs;

· De laatste maandspecificatie van de sociale uitkering die u ontvangt;

· Of uw toekenning van individuele inkomenstoeslag;

· Of als u werkt uw laatste maandelijkse salarisstrook;

· Of als u zelfstandige bent een inkomensverklaring van de belastingdienst;

· Of een verwijsbrief van een professional van een organisatie die uw financiële situatie kent en u de kledingbank adviseert. Zie Partners

De kledingkaart

U ontvangt een kledingkaart, waarop uw naam, geboortedatum en woonplaats staan vermeld. Er zijn kaarten voor dames, heren en hun minderjarige kinderen. Op de kaart staat welke kledingstukken u kunt gaan uitzoeken. De kaart is geldig voor het lopende seizoen. Volgend seizoen schrijft u zich opnieuw in. Voorbeeld van een kledingkaart voorjaar 2018

Een voorbeeld van een kledingkaart:

  KLEDINGKAART 2018-2

DAMES 

mevr.        A.Kledingbankier

geboren:   01-01-1966
gemeente: Oude pekela

U kunt gratis uitkiezen:

0 jas of blazer

0 broek

0 huishoudtextiel

0 jurk of rok of tuniek

0 blouse of hemd of t-shirt

0 t-shirt met lange mouwen

0 trui of vest

0 korte broek

0 accessoires: bijv.riem of tas

0 een paar schoenen

0 een boek

Shoppen

U gaat met de kledingkaart shoppen in de winkel en maakt uw keuze. Aan de toonbank wordt wat u meeneemt afgetekend. De kledingkaart blijft bij Maxima. Er kan niet worden geruild.

U hoeft niet in één keer alles van uw kaart bij elkaar te shoppen. U kunt terug komen tot de kaart vol is. Neem steeds een identiteitsbewijs mee en meld dat u al een kledingkaart heeft. U krijgt uw kaart dan om de nog openstaande items uit te zoeken. Het is handig als u zelf een tas meebrengt.

Kinderen en jongeren

Gezinnen met een laag inkomen krijgen voor elk van hun kinderen tot 18 jaar een kledingkaart. U moet wel aan kunnen tonen dat een kind tot uw huishouden behoort door de ID-kaart of een ander officieel document, bv een zorgpas, informatie op naam van school. Met jonge kinderen is het rustiger shoppen als u kleding uitkiest zonder dat ze mee naar de winkel komen. Grotere kinderen kunt u meenemen om zelf te passen en te kiezen. Voor alle kinderen tot 18 jaar is er gratis nieuw ondergoed en badkleding.

Vanaf 18 jaar worden jongeren tot de volwassenen gerekend. Ze zijn dan zelf financieel verantwoordelijk en kunnen zich zelf aanmelden voor kledinghulp als daar behoefte aan is. Jongeren met een uitkering of inkomen uit werk tot 115% van de bijstandsnorm schrijven we in; studenten met studiefinanciering en scholieren met een tegemoetkoming komen niet in aanmerking voor de kledingbank.