u komt winkelen

Ontvangst

Kledingbank Maxima is voor mensen met een inkomen tot 110% van bijstandsniveau. 

  • de laatste specificatie van de participatiewetsuitkering, de Wajonguitkering, of een andere uitkering rond 110% van bijstandsniveau, ook mensen met een inkomen (salaris) tot 110% van bijstandsniveau zijn van harte welkom om bij Maxima te komen winkelen
  • In sommige situaties via een verwijsbrief van de instantie die u begeleidt, waaruit blijkt dat u een inkomen heeft tot maximaal 110% van bijstandsniveau.
  • Neem bij ieder bezoek uw ID kaart, paspoort eventueel een rijbewijs mee, voor de kinderen is het pasje van de ziektekosten verzekeraar voldoende.
  • Vergeet niet een tas mee te nemen waar uw goederen in kunnen die u heeft uitgezocht.

Kinderen

Als u voor uw kind komt winkelen, neemt u altijd uw kind mee; de kleding moet passen. Ieder kind ontvangt een eigen kledingkaart. Thuiswonende kinderen tot 18 jaar kunnen alleen met ouders komen winkelen. De ouder(s) moet(en) aantonen dat het kind tot hun huishouden behoort, door ID-kaart, paspoort of ander officieel document.

De kledingkaart

U ontvangt een kledingkaart, waarop uw naam, geboortedatum en gemeente wordt geschreven.
Er is een kledingkaart voor het voorjaar en één voor het najaar.
Er is een kledingkaart voor dames, voor heren en voor kinderen.
Op de kledingkaart staat welke kledingstukken u kunt gaan uitzoeken.

Een voorbeeld van een kledingkaart:

  KLEDINGKAART 2014-1

DAMES 

mevr.        D. Kledinga

geboren:   01-01-1966
gemeente: Veendam / Menterwolde

U kunt gratis uitkiezen:

0 jas of colbert

0 spijkerbroek

0 pantalon

0 jurk of rok of tuniek

0 blouse of hemd of t-shirt

0 t-shirt met lange mouwen

0 trui of vest

0 korte broek

0 accessoires: bijv.riem of tas

0 een paar schoenen

0 een boek

Winkelen

U gaat met de kledingkaart winkelen, u past kleding in de paskamer en u maakt uw keuzes. Als u kleding hebt bekeken, maar niet neemt, hangt u die natuurlijk weer netjes op dezelfde plaats terug. Met de gekozen kleding gaat u naar de toonbank. Op de kledingkaart wordt aangekruist welke kledingstukken u hebt uitgekozen. De kledingkaart blijft bij Maxima. Kleding kan niet worden geruild!

Volgend bezoek

U hoeft niet in één keer alle kleding uit te zoeken; u kunt gewoon terug komen. U neemt dan weer de laatste specificatie van de uitkering of de verwijsbrief en een identiteitsbewijs mee: paspoort, rijbewijs of ID-kaart en vertelt dat u al een kledingkaart hebt. U ontvangt uw kledingkaart om de resterende kleding uit te kiezen.