U komt winkelen‎ > ‎

Nieuws (kijk ook bij de foto's)

Kerstcheque

Kerstcheque van €450 gekregen Dat was nog eens een verrassing. We waren uitgenodigd bij Inner Wheel Pekela om een presentatie te houden over het werk en de winkel van Maxima. De leden waren enthousiast en boden ons een cheque aan van €450, voor de aanschaf van nieuw kinderondergoed. In het kader van onze actie ‘Laat ze niet in hun hemd staan’. Uit hun lustrumpot. Hulde en dank voor zoveel medeleven met gezinnen die er deze winter niet warmpjes bij zitten.Kerstcheque

                   Een bedankje voor de mensen en bedrijven die Maxima steunen                               


Rudi&Monique Brouwer van 4Kids at Home http://www.4kidsathome.nl/ te Kolham wat een geweldige donatie. Croissanterie Kielman http://www.croissanteriekielman.nl/ bedankt voor jullie steun tijdens de kerstmarkt en de PvdA met zijn Bingo-actie waarvan de opbrengst naar Maxima gaat.

Via dit bericht willen wij jullie heel graag bedanken voor het sponsoren van Maxima. Met uw sponsoring helpt u ons enorm. Zonder de steun van onze sponsors zouden wij Maxima niet draaiend kunnen houden.

Kinderondergoed

Nieuw kinderondergoed bij Maxima

Dankzij subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde mogen wij aan alle kinderen van onze klanten nieuw ondergoed aanbieden.

Er is ondergoed ingekocht voor jongens en meisjes t/m 12 jaar in alle maten.

Voor ieder kind is er nu 1 stuk ondergoed beschikbaar.

Ook al is de kledingkaart vol; u kunt tot 1 juli ondergoed voor uw kinderen ophalen bij Maxima.

Hebt u nog nooit bij Maxima geshopt, dan is dit misschien de mogelijkheid om eens binnen te kijken in onze nieuwe winkel. De vrijwilligers bij Maxima helpen u graag.

Het adres van Maxima is Transportweg 64 in Veendam. Maxima is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Neemt u altijd de laatste specificatie van uw uitkering en een identiteitsbewijs mee.

U moet wel aantonen dat een kind tot uw huishouden behoort, door ID-kaart, inschrijving ziektekostenverzekering of een ander document.

Graag tot ziens bij Maxima in Veendam,

De vrijwilligers van Maxima

Oranjefonds


Maxima ontvangt €7500 van het Oranje Fonds

Maxima kledingbank krijgt maximaal dit mooie bedrag van het Oranje Fonds voor de verhuizing, aanpassing en herinrichting van haar nieuwe locatie in Veendam. ‘We hebben de aanvraag ingediend begin februari, toen we nog heel krap bij cash zaten’ aldus de voorzitter. En we kunnen het geld goed gebruiken, want verhuizen kost bedstro’. De winkel, het magazijn en de werkruimte zien er al goed uit en draaien op volle toeren. Met deze toezegging van het Oranje Fonds kunnen nog enkele dringende voorzieningen aangebracht worden voor het winterseizoen.

Wij zijn uit de financiële zorgen, tot grote vreugde van bestuur en medewerkers. Het voortbestaan van deze dienstverlening aan de medemens met de smalle beurs is gegarandeerd dankzij een mooie subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde voor de komende jaren. ‘We zijn zeer erkentelijk voor het geld, maar nog belangrijker is dat de gemeenten positief staan tegenover ons en vertrouwen hebben in het werk van de kledingbank’, zegt ter Steege. ‘Uit deze financiële bijdragen spreekt ook waardering voor de inzet van de vrijwilligers. Daarvan kunnen wij er best nog wat meer gebruiken, dus meld je gerust aan’.

Enthousiast gaan we ons nog meer inzetten voor de minima. Bv met de actie “Laat ze niet in hemd staan’, waarbij kleine klanten gratis nieuw ondergoed krijgen. Wij staan deze zomer weer op markten met hun creaties van afgedankte kleding. ‘En natuurlijk gaan we collecteren voor het Oranje Fonds’, aldus de voorzitter. Dat Fonds wil de betrokkenheid in de samenleving bevorderen en dat is precies de gedachte achter de kledingbank. In de week van 6-10 juni lopen wij in de wijk Sorghvliet. De helft van het geld dat ze ophalen is voor de kledingbank, de andere helft gaat naar diverse lokale projecten in de provincie.

De nieuwe Maxima

De nieuwe Maxima

Ontdek de nieuwe Maxima

Net voor 1 april gingen de deuren van kledingbank Maxima weer open. Het was een feestje. Draaiorgel Zwarte Dorus speelde, de rode loper met koorden en tressen lag uit, de tafels stonden vol eten en drinken, de zon scheen en de belangstelling was overweldigend.

Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan en is volledig heringericht. Het ziet er overal stijlvol, licht en fris uit. Boordevol onweerstaanbare kleding van dit seizoen, voor alle maten, alle leeftijden en elke gelegenheid.

Minima in Veendam, Menterwolde en Pekela, kom de nieuwe Maxima gauw zelf, met eigen ogen bekijken en steek u in het nieuw. Hopelijk vindt u moeiteloos de weg en voelt u zich gauw thuis op onze nieuwe locatie. Onze vrijwilligers kijken al naar u uit.Goede doelen bingo van de PvdA

Bingo helpt Maxima de winter door

Wat een verrassing! Een cheque van €300 bood de afdeling ons aan tijdens de Nieuwjaarsborrel. We hoefden er niets voor te doen. De PvdA organiseerde dit jaar voor het eerst een ‘goede-doelen-Bingo’. En de opbrengst zou voor Kledingbank Maxima zijn.

We waren benieuwd en kwamen met het bijna voltallige bestuur naar Grand Café Java, 6 januari. Het werd een inspirerende avond, in dat café, waar diepe sporen liggen van de arbeidersbeweging. We waren het eens, over hoe belangrijk een effectievere aanpak van armoede en schulden is in onze regio. Nu, nog steeds.

Kledingbank Maxima kan die cheque goed gebruiken, want zoals u inmiddels weet krijgen we onvoldoende subsidie voor onze huisvesting en dreigden we 2016 met een tekort af te moeten sluiten. Maar we gaan door, het moet wel. We bereiken de grootste groep armen in Veendam, Pekela en Menterwolde en hebben 1465 klanten (minima) die de gratis kleding hard nodig hebben.

We voelen ons door u gesterkt en gesteund. Door het geld, maar meer nog door uw belangstelling en de uitwisseling die avond. We bedanken dan ook alle leden van de PvdA afdeling Veendam-Pekela.