U komt winkelen‎ > ‎

Nieuws (kijk ook bij de foto's)

Modeshow in Nieuwe Pekela

Maxima steelt de show in Nieuwe Pekela

Zaterdag 10 november was Maxima voor een modeshow te gast op de Mantelzorgdag in het Dollardcollege, georganiseerd door De Badde. Tussen het publiek aan de feestelijk gedekte tafels zit wethouder Henk Busemann. Na zijn speech komen de maximalisten uit de kleedkamer. Het zijn onze eigen vrijwilligers en hun kinderen die vol trots in prachtige winterkleding langs flaneren. Alle stijlen komen voorbij: moeders in hippe outfits, een western-girl met cowboylaarzen, mooie meiden en een coole gast in schoolkleding, charmante vrouwen in streetwear tot chique dames die zo aan kunnen schuiven bij de high-tea die de leerlingen van de Dollard serveren. En de finale maakte de show helemaal geniaal: een bruid en bruidegom in vol ornaat. Het publiek geniet en klapt. Een laag inkomen en er toch goed uitzien deze winter? Shoppen bij Maxima is dé oplossing. Dat zouden meer Pekelders moeten doen.

Foto gemaakt door, Lissy Sijp.

Bedankt!

Maxima bedankt gulle gevers en gaat los
Iedereen bedankt voor de massale reactie op onze oproep om meer kinderjassen. De jassen stroomden direct al binnen. Er kwamen zelfs mensen jassen brengen die ze speciaal voor Maxima hadden gekocht! Een school gaat inzamelen, een kerk geeft geld voor jassen, een kinderopvang voert actie…het houdt niet op. Wat zijn we blij met jullie allemaal.
We hebben nu heel veel op voorraad en niet alleen jassen, maar ook verder alles wat je nodig hebt voor de komende wintermaanden, inclusief schoenen. We gaan vanaf nu dan ook fijn uitdelen en beginnen op 13 november met zeg maar een ‘mid-season sale’. Dat betekent dat je 3 stuks extra krijgt bovenop je kaart. Dus minima: kom naar de winkel, sla je slag en zoek een super outfit uit voor jezelf of je kinderen.  En alle nieuwe en oude Vrienden van Maxima: nogmaals bedankt!  

 

Hoera, de herfst begint op 4 september

Modehuis Maxima gaat op dinsdag 4 september weer open voor alle mensen met een laag inkomen uit Veendam, Pekela en voormalig Menterwolde.

De nieuwe herfst/wintercollectie hangt voor u te schitteren in de rekken. En de kwaliteit is hoog dit jaar, dankzij de vele donoren en sponsors. We nodigen bekende en vooral ook nieuwe klanten uit gauw een fijne warme garderobe uit te komen zoeken. We hopen dit seizoen 1000 klanten in te schrijven! Dat lijkt veel, maar alleen al in Veendam leven 800 huishoudens op het sociaal minimum, zeg 2000 personen. Die weten nog lang niet allemaal de weg te vinden naar modehuis Maxima. Dus minima, trek de stoute schoenen aan, kom gratis shoppen en zegt het voort.

Onze vrijwilligers hebben er zin in! Ze vinden het leuk werk, zijn trots op de nieuwe collectie en willen mensen die het niet breed hebben graag helpen er mooi uit te zien. Ze zijn aanstekelijk optimistisch en gezellig, hebben daadwerkelijk verstand van zaken en voelen zich overduidelijk betrokken. Ook iets voor jou? Ze kunnen nog versterking gebruiken, dus laat het ons weten.

 

Belangrijk!

Wij gaan zorgvuldig met uw privacy om en daarom vernietigen we aan het einde van het seizoen alle kledingkaarten. Dat betekent dat u zich elk seizoen opnieuw moet laten inschrijven om een kledingkaart te ontvangen. Dus vanaf nu vragen wij ook bekende klanten zich bij inschrijving opnieuw te legitimeren en eenmalig een bewijs van zijn/haar lage inkomen te laten zien.

 

Neemt u bij inschrijving voor het seizoen svp mee:

-             de laatste specificatie van uw bijstandsuitkering (participatiewet) of Wajonguitkering of  Individuele inkomenstoeslag;

-             of als u geen bijstandsuitkering hebt, maar wel  een inkomen dat lager is dan 115% van de bijstandsnorm, een inkomensverklaring van de belastingdienst of een verwijsbriefje van de instantie die u begeleidt zoals: de Kompanjie VP, Kredietbank, Bewindvoerder, wmo-platform, sociaal team, maatschappelijk werk, Compaen, Acantus, Humanitas, Voedselbank Veendam, Leger des Heils, Werkpro, KDC, Cosis etc.

-             En bij ieder volgend bezoek uw identiteitsbewijs en dat van uw kinderen tot 18 jaar.

 

Vanaf dinsdag 4 september zijn we 4 dagen per week, dinsdag-woensdag-donderdag en vrijdag geopend van 10-4 uur. Transportweg 64, Veendam, Tel 0598-750 602. Welkom!

 

afscheid van 3 collega´s

Afscheid van 3 collega’s op zomerfeest

We vierden alvast het einde van ons 9e succesvolle Maxima-seizoen met een BBQ. Blij dat we weer zoveel klanten van dienst konden zijn en blij met elkaar als vrijwilligersteam. Voor 3 collega’s is dit het laatste seizoen geweest en we moesten afscheid nemen van Hennie, Gea en Joke. Niet erg, want ze gaan alle drie om een vrolijke reden weg: een nieuwe baan, een nieuw huis en ander bezigheden. We zijn ze dankbaar voor hun inzet, hun energie en hun gezelligheid. Vergeten zullen we ze niet gauw en om te zorgen dat dat wederzijds is kregen ze als herinnering een fotocollage van hun Maxima-tijd mee en een zelfgemaakte Maxima-tas uit ons Recycle-kabinet. Het ga jullie goed! 

Jaarmarkt Muntendam 2018

We stonden met onze stand zaterdag 2 juni op de Jaarmarkt in Muntendam. Het was een mooie dag met veel publiek. We lieten onze crea-bea kant weer zien en hadden prachtige creaties van afgedankte spullen in de aanbieding voor een kleine bijdrage. Zoals hippe tassen van broeken en stropdassen, panlappen, blouses en boxers van oude overhemden. En de kids mochten een speeltje grabbelen. Je bent van het hergebruik of niet, toch?

Amerikaschool en Noordsuythoeve helpen kledingbank Maxima

De Inspecteur Amerikaschool en Mfc de Noordsuythoeve zijn een mooie samenwerking aangegaan met kledingbank Maxima. In een rode container in het Mfc gaan ze permanent kinderkleding, schoenen en kinderboeken inzamelen. Maxima heeft steeds een tekort aan kinderkleding voor 4-15 jarigen en ziet in de winkel in Veendam te weinig Noordbroeksters. Ze hopen dan ook dat de actie niet alleen veel gevers activeert, maar ook dat meer Noordbroekster minima de stap wagen en gratis komen shoppen bij Maxima Veendam. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag.

Het initiatief kwam van ouders van de Amerikaschool. Die wildeneen deel van de opbrengst van hun inzamelingsactie voor het schoolfonds, bestemmen voor kinderen uit de eigen regio via Maxima. Directeur Ruud Zwinkels van de school en beheerder van het Mfc Johan de Vries waren direct vóór. Immers je werkt mee aan een duurzame samenleving, bevordert solidariteit in de gemeenschap en gezinnen met een laag inkomen profiteren hiervan.

De samenwerking is flitsend gestart. De Vries sponsorde spontaan de kledingbak, want ‘je bent sociaal of niet’. Alle modieuze en schone kinderkleding en schoenen zijn welkom. Nog maar net geïnstalleerd stroomde de bak al over. In het MFC werd een kinderkledingbeurs gehouden en na afloop doneerden ze veel van de niet-verkochte stukken aan Maxima. Misschien hebt u ook kinderkleding die u kunt missen? Bij Maxima komt het goed terecht. Transportweg 64, Veendam, di-vrijdag 10-16 uur.

3 extra kledingstukken

Met dit mooie weer heb je zin om naar buiten te gaan en wil je er graag leuk uitzien. Daarom bieden we onze klanten vanaf 15 mei 3 stuks extra kleding aan. We hebben veel mooie spullen binnengekregen, dus kom gauw scoren uit die nieuwe aanwinsten. Al een volle klantenkaart? Kom gerust terug, want je krijgt dit extraatje bovenop je kaart. En pak ook het nieuwe badgoed mee voor de kinderen, want nu is het zwemweer! 

Kerstcheque

Kerstcheque van €450 gekregen Dat was nog eens een verrassing. We waren uitgenodigd bij Inner Wheel Pekela om een presentatie te houden over het werk en de winkel van Maxima. De leden waren enthousiast en boden ons een cheque aan van €450, voor de aanschaf van nieuw kinderondergoed. In het kader van onze actie ‘Laat ze niet in hun hemd staan’. Uit hun lustrumpot. Hulde en dank voor zoveel medeleven met gezinnen die er deze winter niet warmpjes bij zitten.Kerstcheque

                   Een bedankje voor de mensen en bedrijven die Maxima steunen                               


Rudi&Monique Brouwer van 4Kids at Home http://www.4kidsathome.nl/ te Kolham wat een geweldige donatie. Croissanterie Kielman http://www.croissanteriekielman.nl/ bedankt voor jullie steun tijdens de kerstmarkt en de PvdA met zijn Bingo-actie waarvan de opbrengst naar Maxima gaat.

Via dit bericht willen wij jullie heel graag bedanken voor het sponsoren van Maxima. Met uw sponsoring helpt u ons enorm. Zonder de steun van onze sponsors zouden wij Maxima niet draaiend kunnen houden.

Kinderondergoed

Nieuw kinderondergoed bij Maxima

Dankzij subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde mogen wij aan alle kinderen van onze klanten nieuw ondergoed aanbieden.

Er is ondergoed ingekocht voor jongens en meisjes t/m 12 jaar in alle maten.

Voor ieder kind is er nu 1 stuk ondergoed beschikbaar.

Ook al is de kledingkaart vol; u kunt tot 1 juli ondergoed voor uw kinderen ophalen bij Maxima.

Hebt u nog nooit bij Maxima geshopt, dan is dit misschien de mogelijkheid om eens binnen te kijken in onze nieuwe winkel. De vrijwilligers bij Maxima helpen u graag.

Het adres van Maxima is Transportweg 64 in Veendam. Maxima is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Neemt u altijd de laatste specificatie van uw uitkering en een identiteitsbewijs mee.

U moet wel aantonen dat een kind tot uw huishouden behoort, door ID-kaart, inschrijving ziektekostenverzekering of een ander document.

Graag tot ziens bij Maxima in Veendam,

De vrijwilligers van Maxima

Oranjefonds


Maxima ontvangt €7500 van het Oranje Fonds

Maxima kledingbank krijgt maximaal dit mooie bedrag van het Oranje Fonds voor de verhuizing, aanpassing en herinrichting van haar nieuwe locatie in Veendam. ‘We hebben de aanvraag ingediend begin februari, toen we nog heel krap bij cash zaten’ aldus de voorzitter. En we kunnen het geld goed gebruiken, want verhuizen kost bedstro’. De winkel, het magazijn en de werkruimte zien er al goed uit en draaien op volle toeren. Met deze toezegging van het Oranje Fonds kunnen nog enkele dringende voorzieningen aangebracht worden voor het winterseizoen.

Wij zijn uit de financiële zorgen, tot grote vreugde van bestuur en medewerkers. Het voortbestaan van deze dienstverlening aan de medemens met de smalle beurs is gegarandeerd dankzij een mooie subsidie van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde voor de komende jaren. ‘We zijn zeer erkentelijk voor het geld, maar nog belangrijker is dat de gemeenten positief staan tegenover ons en vertrouwen hebben in het werk van de kledingbank’, zegt ter Steege. ‘Uit deze financiële bijdragen spreekt ook waardering voor de inzet van de vrijwilligers. Daarvan kunnen wij er best nog wat meer gebruiken, dus meld je gerust aan’.

Enthousiast gaan we ons nog meer inzetten voor de minima. Bv met de actie “Laat ze niet in hemd staan’, waarbij kleine klanten gratis nieuw ondergoed krijgen. Wij staan deze zomer weer op markten met hun creaties van afgedankte kleding. ‘En natuurlijk gaan we collecteren voor het Oranje Fonds’, aldus de voorzitter. Dat Fonds wil de betrokkenheid in de samenleving bevorderen en dat is precies de gedachte achter de kledingbank. In de week van 6-10 juni lopen wij in de wijk Sorghvliet. De helft van het geld dat ze ophalen is voor de kledingbank, de andere helft gaat naar diverse lokale projecten in de provincie.

De nieuwe Maxima

De nieuwe Maxima

Ontdek de nieuwe Maxima

Net voor 1 april gingen de deuren van kledingbank Maxima weer open. Het was een feestje. Draaiorgel Zwarte Dorus speelde, de rode loper met koorden en tressen lag uit, de tafels stonden vol eten en drinken, de zon scheen en de belangstelling was overweldigend.

Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan en is volledig heringericht. Het ziet er overal stijlvol, licht en fris uit. Boordevol onweerstaanbare kleding van dit seizoen, voor alle maten, alle leeftijden en elke gelegenheid.

Minima in Veendam, Menterwolde en Pekela, kom de nieuwe Maxima gauw zelf, met eigen ogen bekijken en steek u in het nieuw. Hopelijk vindt u moeiteloos de weg en voelt u zich gauw thuis op onze nieuwe locatie. Onze vrijwilligers kijken al naar u uit.Goede doelen bingo van de PvdA

Bingo helpt Maxima de winter door

Wat een verrassing! Een cheque van €300 bood de afdeling ons aan tijdens de Nieuwjaarsborrel. We hoefden er niets voor te doen. De PvdA organiseerde dit jaar voor het eerst een ‘goede-doelen-Bingo’. En de opbrengst zou voor Kledingbank Maxima zijn.

We waren benieuwd en kwamen met het bijna voltallige bestuur naar Grand Café Java, 6 januari. Het werd een inspirerende avond, in dat café, waar diepe sporen liggen van de arbeidersbeweging. We waren het eens, over hoe belangrijk een effectievere aanpak van armoede en schulden is in onze regio. Nu, nog steeds.

Kledingbank Maxima kan die cheque goed gebruiken, want zoals u inmiddels weet krijgen we onvoldoende subsidie voor onze huisvesting en dreigden we 2016 met een tekort af te moeten sluiten. Maar we gaan door, het moet wel. We bereiken de grootste groep armen in Veendam, Pekela en Menterwolde en hebben 1465 klanten (minima) die de gratis kleding hard nodig hebben.

We voelen ons door u gesterkt en gesteund. Door het geld, maar meer nog door uw belangstelling en de uitwisseling die avond. We bedanken dan ook alle leden van de PvdA afdeling Veendam-Pekela.